Fusilli met geroosterde paprikasaus

Fusilli met geroosterde paprikasaus

1 reactie

Wat een heerlijk en makkelijk pastagerecht is dit, fusilli met geroosterde paprikasaus.

Geroosterde paprikasaus

De geroosterde paprikasaus maak je met verse puntpaprika’s, welke worden geroosterd in de oven. De zoete smaak van de puntpaprika’s komt zo nog meer naar boven. Dit recept bevat dan ook meer groente dan je op het eerste gezicht zou denken. Voor twee personen gaan er vier puntpaprika’s en een heel bakje cherrytomaatjes in. De puntpaprika’s en cherrytomaatjes zijn wat zoetig van smaak en het snufje chili vlokken maken dit pastarecept licht pittig, een heerlijke combinatie.

De puntpaprika’s kun je overigens ook vervangen door gewone rode paprika’s, deze zijn wat minder zoet. Hou je niet van de smaak van paprika’s? Bekijk dan ook eens het recept voor spaghetti met verse tomatensaus, ook erg lekker en makkelijk te maken. Wat mij betreft zijn de eenvoudige pastagerechten het lekkerst.

Fusilli

Fusilli, ook wel spirelli of spiraaltjespasta, is door de vorm ideaal voor sauzen zoals pesto of deze paprikasaus. De saus gaat lekker tussen de spiraaltjes zitten. Zelf gebruikte ik voor dit recept fusilloni welke ik meebracht vanuit Italië, afgelopen zomer tijdens onze rondreis door Noord Italië. De Fusilloni heeft een iets grote formaat dan de normale fusilli. In Nederland kun je het ook wel hier en daar vinden, maar gewone fusilli is natuurlijk ook prima om te gebruiken.

Fusilli met geroosterde paprikasaus

Fusilli met geroosterde paprikasaus

5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr fusilli of fusilloni (grote fusilli)
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 250 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el fijngehakte verse peterselie
  • 1/4 tl chili vlokken of meer naar smaak
  • 1 el pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • versgemalen parmezaan

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Halveer de rode puntpaprika’s en verwijder de zaadjes. Snij de gehalveerde paprika’s in grove stukken.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met zout en peper. Sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen, of gebruik olijfoliespray.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster de paprika’s 30 minuten, tot ze lekker zacht zijn en de randjes licht gaan kleuren.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze even opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de ui met de knoflook in 5 minuten op een laag pitje aan. Tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak ze even mee. Zet de warmtebron op een laag pitje en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Doe de geroosterde paprika’s met de gesudderde tomaten in de beker van de staafmixer (of een blender) en pureer het geheel glad.
  • Kook de fusilli ondertussen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de gepureerde saus terug in de koekenpan en breng op smaak met de chiliflakes en wat versgemalen zout en peper. Warm de saus nog even kort door.
  • Voeg de fusilli met de versgehakte peterselie toe aan de saus en meng goed door.
  • Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten, wat versgehakte peterselie en versgemalen parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Fusilli met geroosterde paprikasaus

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

One Comment

  1. Een heerlijk smaakvol recept met een uitgebalanceerde verhouding en….voor twee personen!! Ik ga het vaker maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating