Rode linzensoep recept

Gezond, voedzaam en heerlijk: rode linzensoep

0 reacties

Geniet van een kom rode linzensoep, een heerlijke gezonde en goedvullende soep, lekker om te maken voor de lunch of de avondmaaltijd. Serveer er eventueel wat zelfgebakken brood bij.

Zijn rode linzen gezond?

Rode linzen zijn supergezond. Ze bevatten veel belangrijke vitamines en mineralen. Ook bevatten ze veel eiwitten en vezels, wat zorgt voor een langzame vertering. Verder gaan er tomaten, ui, knoflook en wortel in deze soep, dus je hebt gelijk een flink portie groente met deze soep binnen. Rode linzensoep is dus altijd een goede keuze en ook nog eens niet moeilijk om te maken.

Rode linzensoep met kookroom

Rode linzen wassen

Vergeet niet voor je gaat koken de rode linzen eerst goed te wassen. Dit doe je door ze in een zeef onder te kraan te houden. Er kan altijd nog wat achtergebleven zand tussen zitten en dit wil je natuurlijk niet in je soep hebben. Ook is het goed om nog even voor de zekerheid te controleren of er niet nog een steentje tussen zit.

Variaties rode linzensoep

Deze rode linzensoep breng ik op smaak met wat specerijen, zoals paprikapoeder, komijn en een snufje chilipoeder. Voeg voor extra pit nog wat extra chilipoeder toe. Je kunt natuurlijk zelf nog variëren met specerijen, zoals bijvoorbeeld kerriepoeder en kurkuma. Voeg voor nog meer vullende soep eens een handje rijst toe tijdens het koken. Een scheutje goede olijfolie door de soep is ook altijd lekker.

Rode linzensoep recept

Rode linzensoep

Gezond, voedzaam en heerlijk: rode linzensoep
4 van 1 stem
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4 personen

Keukenbenodigdheden

  • 1 kookpan
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 300 gr rode linzen
  • 400 gr gepelde tomaten blikje
  • 150 gr winterpeen in grove stukjes
  • 1 ui in grove stukjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1000 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 0,25 tl kaneelpoeder
  • snufje chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken
  • scheutje kookroom
  • verse peterselie

Instructies
 

  • Doe de linzen in een zeef en spoel ze af onder de kraan.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan.
  • Voeg de ui, knoflook en wortel toe, fruit op een laag pitje ca 5 minuten aan tot ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, kaneelpoeder en een snufje chilipoeder toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze wat uit elkaar met een pollepel.
  • Voeg het water, linzen en bouillonblokje toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat de soep een half uur zachtjes doorkoken, controleer daarna of de linzen en wortel goed zacht zijn.
  • Pureer het geheel glad met een staafmixer en breng de soep verder op smaak met wat versgemalen zout en peper en eventueel nog een snufje chilipoeder voor meer pit.
  • Warm de soep nog een minuut goed door.
  • Serveer de rode linzensoep met een scheutje kookroom en wat verse peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Rode linzensoep recept

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Rode linzensoep Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating