Recept gevulde brie met noten

Gevulde brie met noten en honing

0 reacties

Lekker voor bij de borrel, gevulde brie met een vulling van roomkaas, cashewnoten, walnoten en honing. Lekker om zo te eten bij de borrel of op een krokant toastje. Ook is deze brie natuurlijk heerlijk op een goedgevuld kaasplankje.

Zelf gevulde brie maken

Gevulde brie zie je vaak liggen tussen de verse kaasjes in de supermarkt. Maar hoe leuk en lekker is het om zelf gevulde brie te maken. Wat je nodig hebt is een puntje brie, wat roomkaas en wat vulling naar smaak. Zoals cashewnoten en walnoten welke ik voor dit recept gebruiken. Maar natuurlijk ook heerlijk met bijvoorbeeld cranberry’s of verse kruiden zoals bieslook.

Gevulde brie met cashewnoten en walnoten

Gevulde brie bewaren

Het lekkerst is het om deze gevulde brie versgemaakt te eten. Dan is de brie en roomkaas lekker zacht. Maar wil je het van tevoren maken dan kun je het het beste bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo droogt de brie niet uit. Haal de brie een half uur voor serveren uit de koelkast om lekker zacht te laten worden.

Roomkaasvulling

Gebruik voor de vulling een goede stevige roomkaas, ik gebruikte roomkaas van het merk Philadelphia, maar je kunt ook monchou of een ander (eigen) merk gebruiken. Gebruik geen zuivelspread of lichtversie, dit is te slap om de brie mee te vullen.

Gevulde brie met noten en honing

Gevulde brie met noten en honing

No ratings yet
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 stuk

Ingrediënten

 • 200 gr roombrie
 • 100 gr roomkaas
 • 25 gr cashewnoten fijngehakt
 • 25 gr walnoten fijngehakt
 • 1 tl honing
 • snufje chilivlokken naar smaak

Instructies
 

 • Leg de brie op z’n kant en snij de brie in de lengte doormidden.
 • Roer de roomkaas los met een lepel en voeg de fijngehakte cashewnoten, walnoten, honing en naar smaak wat chilivlokken toe. Roer goed door elkaar.
 • Verdeel de roomkaas over de onderste helft van de brie.
 • Leg de bovenste helft er bovenop.
 • Verdeel vlak voor serveren nog wat honing over de brie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Recept gevulde brie

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Zelf gevulde brie maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating