Citroen-knoflook kip in braadzak

Heerlijke malse kip uit braadzak. 

 

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Citroen-knoflook kip in braadzak

Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd2 uur
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten

Marinade

  • sap van 1/2 citroen
  • rasp van 1/2 citroen
  • 30 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • versgemalen zout en peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano

Verder nodig

  • 1 braadzak
  • versgehakte peterselie

Instructies

  • Roer voor de marinade olijfolie, citroensap, citroenrasp, knoflook, paprikapoeder, oregano, zout en peper door elkaar.
  • Leg de kippenpoten in de braadzak en giet de marinade erbij. Masseer de marinade in de kippenpoten en laat ze minimaal een uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de braadzak in de oven en laat de kippenpoten in 50-60 minuten gaar en een beetje bruin worden.
  • Bestrooi de kippenpoten voor het serveren met de peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

image


One thought on “Citroen-knoflook kip in braadzak

  1. […] Roseval aardappelen uit de oven & Citroen-knoflook kip […]... marielleindekeuken.nl/2016/12/20/4-gangen-kerst-menu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *