Roseval aardappelen uit de oven, met Knoflook en Rozemarijn

image

Voor deze aardappelen liet ik mij adviseren door de groenteboer. Ik vroeg hem naar lekkere aardappelen voor in de oven. De groenteboer adviseerde mij roseval aardappelen, een heerlijk smaakvolle aardappel, welke prima met schil gegeten kan worden. En hij had gelijk, ze zijn erg lekker!

750 gr roseval aardappelen, schoongeboend en in stukken gesneden
3 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
1/2 tl gedroogde oregano
30 gr fijngeraspte parmezaan
versgemalen zout en peper
3 el olijfolie

gehakte peterselie

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Roer de olijfolie, knoflook, oregano, parmezaan, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de stukken aardappel.

Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.

Bak de aardappels in een uur gaar en bruin.

Bestrooi de aardappels voor serveren met nog wat versgemalen zout en de peterselie.


2 thoughts on “Roseval aardappelen uit de oven, met Knoflook en Rozemarijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s