Roseval aardappelen uit de oven, met knoflook en rozemarijn

Voor deze aardappelen liet ik mij adviseren door de groenteboer. Ik vroeg hem naar lekkere aardappelen voor in de oven. De groenteboer adviseerde mij roseval aardappelen, een heerlijk smaakvolle aardappel, welke prima met schil gegeten kan worden. En hij had gelijk, ze zijn erg lekker!

Recept afdrukken Pin recept
5 van 1 stem

Roseval aardappelen uit de oven, met knoflook en rozemarijn

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 gr roseval aardappelen, schoongeboend en in stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
  • 1/2 tl gehakte rozemarijn
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • versgemalen zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • gehakte peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Roer de olijfolie, knoflook, rozemarijn, parmezaan, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de stukken aardappel.
  • Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
  • Bak de aardappels in een uur gaar en bruin.
  • Bestrooi de aardappels voor serveren met nog wat versgemalen zout en de peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


image

4 thoughts on “Roseval aardappelen uit de oven, met knoflook en rozemarijn

  1. […] Roseval aardappelen uit de oven & Citroen-knoflook kip […]... marielleindekeuken.nl/2016/12/20/4-gangen-kerst-menu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating