Roseval aardappelen uit de oven, met knoflook en rozemarijn

4 comments

Voor deze aardappelen liet ik mij adviseren door de groenteboer. Ik vroeg hem naar lekkere aardappelen voor in de oven. De groenteboer adviseerde mij roseval aardappelen, een heerlijk smaakvolle aardappel, welke prima met schil gegeten kan worden. En hij had gelijk, ze zijn erg lekker!

Roseval aardappelen uit de oven, met knoflook en rozemarijn

4.8 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 750 gr roseval aardappelen, schoongeboend en in stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
  • 1/2 tl gehakte rozemarijn
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • versgemalen zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • gehakte peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Roer de olijfolie, knoflook, rozemarijn, parmezaan, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de stukken aardappel.
  • Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
  • Bak de aardappels in een uur gaar en bruin.
  • Bestrooi de aardappels voor serveren met nog wat versgemalen zout en de peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

image

4 Comments

  1. g van de brug

    welke groenten passen hierbij

  2. Pingback: 4-Gangen Kerst Menu – Mariëlle in de Keuken

  3. Ziet er erg lekker uit, en gaan we zeker eens proberen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating