Toen wij laatst bij de Bijenkorf in Amsterdam wat dronken, kwam er een stel naast ons zitten met een heerlijke maaltijd. Zalm, op een bedje van spinazie, champignons en tomaatjes. Dat bracht mij op ideeën en moest ik dus thuis ook maken.
Marco houdt niet van vis, voor hem verving ik de zalm voor een tartaartje, ook erg lekker!
Zalmfilet op een bedje van spinazie, champignons en tomaatjes
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 300 gr verse spinazie
- 8 cocktail trostomaatjes gehalveerd
- 200 kastanje champignons in plakjes
- 1 klein uitje, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- versgemalen zout en peper
- 450 gr krieltjes
- olijfolie
Instructies
- Bak de krieltjes zoals je ze zelf lekker vindt, ik bakte ze in de oven.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes in ca 5 min.
- Voeg de champignons toe en bak ca 3 minuten mee. Breng het champignonmengsel op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Bak ondertussen de zalmfilets in een scheutje olijfolie in 2-3 minuten per kant.
- Voeg de spinazie toe aan het champignonmengsel en roerbak het geheel tot de spinazie geslonken is.
- Voeg de tomaatjes toe en warm het geheel nog een minuutje door.
- Verdeel de groente over de borden en leg de zalmfilets erop. Bestrooi de zalmfilets met wat versgemalen peper.
- Serveer de gebakken krieltjes erbij.
Pingback: Mijn eetweek, deel 5 – Mariëlle in de Keuken