Heerlijke zachte kipsaté uit de slowcooker, super zachte blokjes kippendijfilet in pindasaus. Lekker bij de patat of nasi.
Een super makkelijk recept, de meeste ingrediënten heb je wellicht ook op voorraad in je keukenkastje staan.

Kipsaté uit de slowcooker
Ingrediënten
- 2 kippendijfilets in blokjes
Pindsaus
- 125 ml kokosmelk
- 80 gr 100% pindakaas (ik gebruikte Calvé)
- 2 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl donkerbruine basterdsuiker
- snufje zout
- kneepje limoensap
Eventueel
- wat gefrituurde uitjes of gehakte pinda's
Instructies
- Roer alle ingrediënten voor de pindasaus door elkaar en giet de saus in de slowcooker.
- Voeg de blokjes kippendijfilet toe en roer het geheel door elkaar.
- Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand.
- Laat de kipsaté 4 uurtjes langzaam garen. Controleer af en toe of de pindasaus niet aanbakt en roer het geheel zonodig dan eventjes door.
- Serveer de kipsaté eventueel met wat gefrituurde uitjes of gehakte pinda's.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heerlijk, beste kip saté ever!