Masala rundvlees uit de slowcooker of braadpan

1 comment

Eigenlijk kook ik altijd zonder pakjes en zakjes, maar ik heb wel een keukenlade vol met de kruidenmixen van o.a. Euroma. Dit zijn die blikjes die je in bijna elke supermarkt kunt vinden. Deze bevatten geen zout en je kunt er zelf de lekkerste gerechten mee maken.

Regelmatig kijk ik bij het boodschappen doen of er weer nieuwe zijn en laatst zag ik de Surinaamse roti kruidenmelange. Nu is roti natuurlijk eigenlijk de plaat welke geserveerd wordt bij masala, dus eigenlijk had Euroma dit beter anders kunnen noemen. Maar waarschijnlijk hebben ze dit voor de herkenbaarheid zo genoemd.

Ik was er wel benieuwd naar en nam een blikje mee. En besloot er een runderstoofpotje van te maken, geïnspireerd op de Masala kip welke ik regelmatig maak. Hiervoor gebruikte ik mijn slowcooker, maar je kunt het natuurlijk ook met de braadpan maken. Beide manieren staan in het recept beschreven.

Masala rundvlees uit de slowcooker of braadpan

5 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr sucadelappen in blokjes
  • 200 gr sperziebonen gehalveerd
  • 250 gr aardappel in blokjes
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 2 el Euroma Surinaamse roti kruidenmelange
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • olijfolie om in te bakken
  • wat versgemalen zout
  • 150 water bij gebruik slowcooker
  • 250 ml water bij gebruik braadpan

Instructies
 

Slowcooker

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan tot het een mooi bruin kleurtje heeft.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
  • Leg de blokjes aardappel en de sperziebonen er bovenop.
  • Verhit nog een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui met de knoflook in 2 minuten aan.
  • Voeg de tomatenpuree, chilivlokken en de kruidenmelange toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg 150 ml water toe en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Giet het geheel in de slowcooker meng alles goed door elkaar.
  • Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel ca 8 uur stoven op de laagste stand.
  • Controleer of het vlees lekker zacht is en de aardappels en de sperziebonen gaar zijn.
  • Dik de saus de laatste 10 minuten eventueel in met 2 el allesbinder en laat het geheel nog 15 minuten stoven met het deksel van de slowcooker op de hoogste stand.
  • Breng eventueel nog wat op smaak met een snufje zout.

Braadpan

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het vlees even aan tot het een mooi bruin kleurtje heeft.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  • Verhit nog een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit de ui met de knoflook in 2 minuten aan.
  • Voeg de tomatenpuree, chilivlokken en de kruidenmelange toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg 250 ml water toe en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Voeg het vlees, sperziebonen en aardappel toe en meng alles goed door elkaar.
  • Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel 3,5 – 5 uur stoven op een laag pitje.
  • Controleer of het vlees lekker zacht is en de aardappels en de sperziebonen gaar zijn.
  • Voeg zonodig 2 el allesbinder toe en laat de saus op een iets hoger pitje wat indikken.
  • Breng eventueel nog wat op smaak met een snufje zout.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

One Comment

  1. Gisteren dubbele hoeveelheid gemaakt. Heerlijk makkelijk recept. Moest alleen nog flink wat zout toevoegen. Lekker pittig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating