Surinaamse Roti

surinaamse-roti

Geen origineel recept, maar deze roti is één van onze favoriete gerechten.

Voor 2 personen

2 kipfilets, in blokjes, gemarineerd in 2 tl Masala kruiden en 1 el olie
350 gr geschilde aardappels, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 rode peper, fijngesneden
1 tl gemalen komijn (Djintan)
1 el Massala kruiden
1/2 el tomatenpuree
1 ui, fijngesnipperd
1/2 kippenbouillonblokje
250 gr sperziebonen
2 el water
1 el olie
2 eieren
peterselie, fijngehakt

Voor de roti vellen
125 gr bloem
4 gr bakpoeder
80 ml water
1 el olie

125 gr geschilde aardappels, in blokjes
1 teentje knoflook, uit de knoflookpers
1/2 el gemalen komijn (Djintan)
1/2 rode peper, zeer fijn gesneden

Begin met de roti vellen:

Maak een soepel deegje van de bloem, bakpoeder, water en olie. Laat afgedekt een kwartiertje staan.

Kook de aardappels in ca 10 minuutjes gaar. Giet ze af en pureer ze samen met de knoflook, komijn en rode peper.

Verdeel het deeg in 4 stukjes, rol er balletjes van en druk ze plat. Verdeel de aardappelpuree in vieren, rol er balletjes van en leg ze op de plakjes deeg. Vouw het deeg om de balletjes aardappelpuree heen en druk plat. Laat het geheel zo afgedekt liggen.

Verwarm de olie in een hapjespan en bak de ui samen met de rode peper en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree, Masalakruiden, komijn en het halve bouillonblokjes toe en bak nog zachtjes 1 minuut. Voeg de aardappel, bonen en het water toe. Leg het deksel op de pan en laat het geheel ca 30 min stoven, tot de aardappels en bonen gaar zijn.

Bak de kipfilet kort aan in een koekenpan zonder boter of olie en voeg deze het laatste kwartier toe aan het aardappel-bonen mengsel.

Kook de eieren hard.

Dan gaan we ondertussen verder met de roti vellen.

Bestuif de werkplek met wat bloem en rol de roti vellen dun uit.

Bak de roti vellen één voor één in een koekenpan in een beetje olie of boter.

Vouw de roti vellen dubbel en leg er 2 op elk bord. Schep het aardappel-bonen mengsel ernaast. Halveer de eieren en leg deze erbij.

Strooi er wat peterselie overheen.

Erg lekker!

Tip: verwarm de borden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s