Zelf Italiaanse bowl maken met carpaccio

Italiaanse bowl met carpaccio en orzo

0 reacties

De Italiaanse bowl, een poké bowl met een Italiaanse twist. Lekker voor de lunch of avondmaaltijd. Weer eens iets anders en je hebt het zo gemaakt!

Orzo in de Italiaanse bowl

De basis van een poké bowl is sushi rijst. Voor de Italiaanse twist gebruikte ik daarom orzo (ook wel riso). Dit is gedroogde pasta in de vorm van een rijstkorrel. Het is tegenwoordig in de meeste grote supermarkten te vinden. Orzo is niet alleen in de Italiaanse keuken te vinden, maar ook in de Griekse keuken, daar noemen ze het kritharáki. Ik gebruikte het dan ook al eerder in het Griekse gerecht Giouvetsi. Orzo kun je op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld in de soep, een salade en ook voor een snelle risotto. Orzo is zowel warm als koud prima te eten.

Recept Italiaanse bowl

Ingrediënten voor de Italiaanse bowl

Voor deze heerlijke Italiaanse bowl gebruikte ik veel bekende ingrediënten uit de Italiaanse keuken. Zoals tomaten, olijven, mozzarella, carpaccio, zongedroogde tomaten, pesto, parmezaan, balsamico crème en pijnboompitten. Natuurlijk kun je zelf ook nog een beetje variëren. De bowl is het lekkerst als het een beetje op kamertemperatuur is, haal de ingrediënten (behalve de carpaccio) daarom een half uurtje van tevoren uit de koelkast.

Liever een salade?

Wanneer je meer op zoek bent naar een salade kun je ook prima dit recept gebruiken. Schep gewoon alle ingrediënten door elkaar. Net zo lekker!

Italiaanse bowl maken

Italiaanse bowl met carpaccio en riso

Poké bowl met een Italiaanse twist
No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr orzo/riso
  • 150 gr mini mozzarella bolletjes gehalveerd
  • 120 gr carpaccio
  • 100 gr knoflookolijven in plakjes gesneden
  • 4 tomaten in kleine blokjes gesneden en de zaadjes verwijderd
  • 0,5 komkommer in kleine blokjes en zaadlijst verwijderd
  • 3 zongedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • 3 el pesto genovese
  • wat balsamico crème
  • 1 el pijnboompitten geroosterd in een droge koekenpan
  • 2 el parmezaanflakes
  • scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar in een water met een snuf zout.
  • Giet de orzo af in een zeef.
  • Verdeel de orzo over de kommen.
  • Verdeel de blokjes tomaat, blokjes komkommer, mini mozzarella, schijfjes olijven, reepjes zongedroogde tomaat en de carpccio erover.
  • Druppel er wat olijfolie overheen.
  • Leg in het midden van beide kommen de pesto genovese.
  • Drizzle wat balsamico crème erover.
  • Bestrooi de bowls met de geroosterde pijnboompitten en parmezaanflakes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Italiaanse bowl met carpaccio

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Recept Italiaanse bowl Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating